Schermafbeelding 2017-11-16 om 16.20.55

Op zondag 19 november staan wij op de Nationale MS dag in De Fabrique in Utrecht ter promotie van onze events Klimmen tegen MS en ArenA MoveS.

Tijdens de Nationale MS Dag geven vooraanstaand neurologen en zorgprofessionals de nieuwste informatie over MS, onderzoeken en medicatie. Ook staan lichamelijke aspecten van MS, cognitie en het brein centraal. En wat zijn eigenlijk de meest recente inzichten over MS en voeding? Laat je inspireren door de vele interessante lezingen, workshops, stands en activiteiten!

Programma

09.00 – 09.45u

Open inloop

09.45 – 12.00u

Wetenschappelijk symposium

Dr. Geert Poelmans: Zit MS in je DNA?
Dr. Sjef Jongen: Therapietrouw: Wat te weten en wat te doen?
Prof. Leo Visser: Verschil tussen schub en pseudoschub
Prof. Rogier Hintzen: MS Outside-In of Inside-Out?

12.30 – 12.45u

Bekendmaking winnaar fotowedstrijd Ik kan leven met MS

Een uitdaging voor mensen met MS: in één foto samenvatten wat het leven met MS voor jou betekent. Laten zien hoe jij met MS omgaat, dingen doet ondanks beperkingen. Dat je kijkt naar mogelijkheden. Dat MS niet het belangrijkste in je leven is, maar dat MS er wel is.

13.00 – 13.45u

Blok 1: Meet the professor

Prof. Rogier Hintzen: Nieuwe terminologie in MS
Prof. Marie D’hooghe: Risicofactoren, behandelingen en toekomstperspectieven bij progressieve MS
Prof. Huub Middelkoop: Hersenen, MS en prikkels
Prof. Leo Visser: MS – gezondheid en voeding

14.45 – 15.30u

Blok 2: Lezingen

Dr. Michel Bos: Nieuwe ontwikkelingen bij MS
Dr. Jan Vranken: MS & Pijn
Mevr. Nienke Dekkinga: MS & Intimiteit
Dr. Eric van Munster: De geschiedenis van MS

15.45 – 17.15u

Jongerenprogramma De Diagnose MS en nu? 

Het jongerenprogramma is dit jaar uitgebreid. Naast Kraantje Pappie schuiven een aantal specialisten aan om inhoudelijke vragen over toekomstbeeld, perspectieven op de arbeidsmarkt, bewegen, studeren, voeding, relatie en kinderen te beantwoorden.

16.15 – 17.00u

Blok 3: Lezingen

Dr. Jetty van Meteren: Revalidatie bij MS
Prof. Leo Visser: Menselijkheid in de zorg – de arts-patiënt relatie
Drs. Jeroen van Eijk: Remyelinisatie – wat weten we er van?

09.00 – 17.00u

Informatiemarkt

De hele dag door kun je terecht bij de diverse stands op de informatiemarkt, waar bedrijven je informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MS.

alt

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Klik op de blauwe tekst voor meer informatie.

Praktische informatie

LocatieDe Fabrique
Westkanaaldijk 7
3542 DA Utrecht

De locatie is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren is gratis. Auto’s met een gehandicaptenparkeerkaart worden door parkeerbegeleiders verwezen naar een plek bij de ingang.
Openbaar vervoer & pendeldienst
Kom je met het openbaar vervoer? Op station Maarssen stoppen treinen uit Amsterdam en Utrecht. Neem op het station uitgang Kanaalzijde, vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen naar De Fabrique. Je kunt tussen 09:00 en 17:30 uur ook gratis gebruik maken van de pendelbussen van het Nationaal MS Fonds. Volg bij de uitgang Kanaalzijde de bordjes Pendeldienst Nationale MS Dag 2017. De pendelbussen staan opgesteld naast de fietsenrekken.
Als je de pendelbus terug naar het station wilt nemen, dan kun je je bij de ingang van De Fabrique bij het bord Pendeldienst Nationale MS Dag 2017 melden.
Garderobe
Er is een gratis garderobe. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van uw eigendommen.
Catering
Er zijn meerdere catering-uitgiftepunten waar je iets te drinken of eten kunt kopen. Hiervoor kunt je munten kopen in de Fabrique. Munten kosten €2,50.
De volgende catering producten zijn verkrijgbaar:

– Voor een halve munt kun je kiezen uit: vers afgebakken koekje of handfruit;
– Voor 1 munt kun je kiezen uit: koffie, thee, cappuccino, fris, sappen, bier, Cookie & Co (brownies, carrot cake, red velvet etc.), puntzak friet (met of zonder mayo), warm kaas- of saucijzenbroodje of een broodje kroket;
– Voor anderhalve munt een glas wijn (rood of wit);
– Voor twee munten kun je kiezen uit: bol met kaas (donkere kei met oude kaas en honing mosterd) of een bol met zalm (ciabatta met gerookte zalm en een laagje kruidencrème).

Gelieve geen consumpties meenemen in de zalen.
Scootmobiel of rolstoel lenen
Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je een scootmobiel of rolstoel wilt lenen. Er is een beperkte beschikbaarheid, dus reservering gaat op volgorde van aanmelding. Als je een exemplaar toegewezen hebt gekregen, dan kun je je op 19 november met een geldig identiteitsbewijs bij de ontvangstbalie van het Nationaal MS Fonds melden.
Kinderopvang
Als je gebruik wilt maken van de professionele kinderopvang, dan vragen wij je dit aan te geven op het inschrijfformulier. Bij binnenkomst word je verwezen naar de ruimte die hiervoor is ingericht. De kinderopvang is gratis. In de kinderopvang is wat te drinken, fruit en (beperkt) snoep. We vragen je zelf zorg te dragen voor een lunch of andere (specifieke) voeding voor je kind(eren).
Aanmelden
Om de indeling van de lezingen en andere zaken zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je je vooraf aanmeldt voor de Nationale MS Dag. Aanmelden is niet verplicht, maar van te voren aangemelde bezoekers krijgen voorrang bij de workshops.
Schematische indeling

Bij binnenkomst ontvang je een plattegrond van de Fabrique. Hierop staan de locaties van de standhouders, routes naar de zalen voor de lezingen en het symposium en andere belangrijke plekken.

alt

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*