Schermafbeelding 2019-05-18 om 11.37.38

Afgelopen week ontvingen wij het verschrikkelijke bericht dat na een kort ziekbed Rogier Hintzen op 56 jarige leeftijd is overleden.

Prof. dr. Rogier Hintzen, neuroloog en immunoloog, hoogleraar multiple sclerose en neuro-immunologie aan het centrale zenuwstelsel, is de grondlegger van het Rotterdamse MS Centrum ErasMS. Rogier was vanaf de start van Klimmen tegen MS en de oprichting van MoveS voor ons een enorme inspiratiebron. Zijn enorme drive en de wijze waarop hij zijn passie op ons overbracht was een grote motivatie om te geloven in een MS-vrije wereld. Altijd was Rogier bereid om mee te denken en om mee te bewegen. In 2014 was Rogier deelnemer van Klimmen tegen MS, tijdens de 24 uur van Redkiwi (de lancering van MoveS) kwam Rogier vanzelfsprekend langs voor een biertje, inspiratie en een welgemeend hart onder de riem. Hoe hadden we de Hackathon zonder hem kunnen vormgeven? Als eerbetoon aan Rogier delen we nogmaals de testimonial die Rogier opnam om aandacht te vragen voor ArenA MoveS. Omdat deze zo goed weergeeft wie Rogier was, passievol, inspirerend en een ontzettend warme persoonlijkheid.

Niet alleen wij zullen Rogier gaan missen, we wensen zijn echtgenote, kinderen, collega’s van het Rotterdamse MS Centrum en naasten heel veel sterkte om dit grote verlies een plek te geven. Rogier zal niet vergeten worden, door zijn inzet is een MS-vrije wereld dichterbij gekomen.

Namens MoveS,

Thomas en Edwin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*