09-06-2014 Mon Ventoux, Klimmen tegen MSMalaucène, gelegen op 375 m hoogte aan de noordwestkant van de berg, is na Bedoin de belangrijkste uitvalsbasis voor wie de Reus van de Provence op wil. Het stadje had ooit florerende papierfabrieken, die voornamelijk voor de sigarettenbranche produceerden. In 2009 werd de laatste fabriek hier gesloten. En het was eens de zomerresidentie van de pausen van Avignon.
Rond het dorp liggen overal wijngaarden, kersen-, abrikozen- en olijfboomgaarden en er worden ook asperges geteeld.
Blikvanger in Malaucène is de op een burcht lijkende kerk Saint-Michel-et-Saint-Pierre. Op hete dagen is het goed toeven in de wirwar van straatjes, onder de eeuwenoude platanen.

De klim vanuit Malaucène is met een lengte van 21,2 kilometer, een hoogte verschil van 1.570 meter en een gemiddeld stijgingspecentage van 7.5% een ware uitdaging. De route heeft een heel ander profiel dan de klim vanuit Bedoin. Daar waar de eerste 6 kilometer vanuit Bedoin nog een soort van vals plat zijn, begint Malaucène al vrij snel na het verlaten van het dorp. De route kent meer bochten en af en toe vlakt de klim af om de benen een klein beetje rust te geven. Op een kilometer of 6 van de top kom je bij het skistation. Er volgt dan een scherpe bocht naar rechts en de weg versmalt en slingert verder omhoog. De vergezichten op de Alpen zijn hier adembenemend.

De gemiddelde klimtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 20 minuten.

818_0-27196700-1399140001_montventoux-malaucene-profile

 

 

Durf jij de uitdaging aan?