WRoosenboomKlimmentegenMS_02492Blijf in Sault niet te lang zitten op een terras onder de plantanen. Er is nog werk aan de winkel. De klim is langer en heeft minder hoogtemeters en wordt daarom voor de ‘watjes’ bewaard. Toch hoort deze klim er echt bij, of het nu gaat om een enkele bestijging of om het trio aan beklimmingen compleet te maken.

Bij vertrek vanuit Sault bedenk je al snel: Het is toch een beklimming die ik ga doen en geen afdaling? Sault ligt namelijk iets hoger dan het laagste punt van de beklimming van de Ventoux vanaf deze zijde. De klim wordt nooit echt moeilijk en met name het eerste deel van de reis geeft mooie vergezichten over de voor deze streek beroemde lavendelvelden. Het onlangs vernieuwde, gitzwarte asfalt is een ongekende luxe.

De top van de Mont Ventoux zie je vanuit Sault geen enkele keer. Pas op het allerlaatste moment komt Chalet Reynard in zicht. Vanaf dit stuk is de beklimming gelijk aan de beklimming vanuit Bedoin: het kale stuk naar de top doemt voor je op. Ververs je bidons even bij de Genzyme hospitality zone, neem je rust, of laat je aanmoedigen voor de laatste 6 kilometers naar de top.

De gemiddelde klimtijd vanuit Sault is 2 uur en 30 minuten.

MontVentoux-Sault-profile

Durf jij de uitdaging aan?