Cyclon International B.V.

robotHRCyclon biedt de meest complete range van Bike Care producten voor de reiniging, de smering en de bescherming van de fiets. Zowel voor de fanatieke racefietser, de MTB-er die onder de meest extreme omstandigheden in moeilijk terrein zijn sport beoefent, als ook voor de recreatieve fietser en de forens die zijn fiets vooral gebruikt als betrouwbaar vervoermiddel van huis naar zijn werk of school.

Cyclon staat garant voor kwaliteit en innovatie. Voor ieder smeer- en onderhouds-probleem is een oplossing. Zowel in zeer droge en stoffige omstandigheden als in nat of juist extreem koud weer. De fiets moet blijven functioneren, de versnelling blijven schakelen en de ketting gesmeerd blijven lopen. Cyclon Bike Care maakt dat allemaal mogelijk.

Checklist racefiets/mountainbike Cyclon

Cyclon keep your bike smiling klein

Historie

Cyclon is een Nederlands bedrijf opgericht in 1985 door Leen Boers. Al in de tachtiger jaren was hij een fanatiek toerfietser. Hij reed grote tochten waaronder die van Nederland naar Nice, Rome en de Pyreneeën. In Nederland is het weer regelmatig slecht en destijds was het lastig een goed smeermiddel voor de fietsketting te vinden dat bestand was tegen regen en vuil. In 1985 vond hij een product dat voor industriële toepassingen onder extreme omstandigheden gebruikt werd. Dit product, op basis van PTFE (ook bekend als Teflon), is na enkele aanpassingen geschikt gemaakt voor de fiets.

Het stond daarmee aan de basis van de complete Bike Care lijn die inmiddels is uitgebreid tot meer dan 25 fietsverzorgingsproducten.

De innovatiekracht van Cyclon zorgt er voor dat ze mee gaat met de ontwikkelingen van de veelal kostbare fietsen, onderdelen en materialen (carbon, electronisch schakelen, complexe versnellingsnaven) en voorop blijft lopen bij de bescherming, het onderhoud en de smering hiervan.

Naast Cyclon Bike Care is Cyclon International B.V. distribiteur van Maxim The Original Sports Nutrition en Sportsbalm Muscle Care in de Benelux en Duitsland en verzorgt Cyclon International B.V. de inrichting van de werkplaats bij rijwielspecialisten.