Doe mee aan Klimmen tegen MS op 10 juni 2018

Elk jaar verleggen honderden mensen hun grenzen in de strijd tegen de ongeneeslijke ziekte multiple sclerose (MS). Dat doen zij door te voet of op de fiets de Mont Ventoux (Frankrijk) te beklimmen. Met 1912 meter is de Mont Ventoux de hoogste berg van de Provence. Het is een zware beklimming en er zijn dan ook talloze gevechten tijdens Tour de France etappes uitgevochten op deze berg.

Naast de fysieke uitdaging heeft Klimmen tegen MS ook een financiële uitdaging. Het doel is namelijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. Onderzoek is hard nodig om de kwaliteit van leven van MS-patiënten te verbeteren en de ziekte uiteindelijk te kunnen genezen. Wij werken hiervoor samen met partijen zoals Stichting MS Research en Nationaal MS Fonds, zodat we zeker weten dat onze fondsen effectief besteed worden. Samen komen we in beweging voor een wereld zonder de ziekte MS! Doe ook mee en schrijf je in.

Schermafbeelding 2017-03-10 om 08.28.33

 

 

 

Waarom je mee moet doen met Klimmen tegen MS

  • Meehelpen de ziekte MS te kunnen genezen
  • Meer aandacht voor MS genereren
  • Verleggen van je eigen grenzen
  • Samen op een persoonlijke manier de uitdaging aangaan
  • Onvergetelijke ervaring om zelf de ‘Kale Reus’ te beklimmen

Wat moet ik doen om deel te nemen en wat zijn de voorwaarden?

Inschrijven kan eenvoudig via de website en kost 50,-. Je kunt ook als bedrijf meedoen. Andere voorwaarden voor deelname zijn:

  • Inspanningsverplichting van € 500,-
  • Een medische verklaring voor hardlopers en fietsers
  • Aanschaf van kleding via FuturumShop

Over Klimmen tegen MS

Deelnemen aan Klimmen tegen MS is een onvergetelijke ervaring. Niet voor niets doen veel deelnemers meerdere jaren achter elkaar mee. Je kunt de Mont Ventoux met de fiets of te voet beklimmen. Als fietser kun je de Mont Ventoux van drie verschillende kanten beklimmen. Zo kun je een, twee, drie tot wel zes beklimmingen op 1 dag doen!

Naast fietsend of lopend mag je ook op andere manieren omhoog, zoals met een handbike, op skeelers, een 1wieler, enz. Een fiets of handbike met elektrische ondersteuning mag ook. Het gaat erom wat jij kan en waar jij de uitdaging in ziet.

Heb je zelf MS? Doe dan mee met team Samen Sterker! Team Samen Sterker gaat niet over het beklimmen van een berg het gaat over het teamverband. Samen de berg beklimmen met ieder zijn eigen uitdaging. Wij hebben een groter doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen met MS in beweging krijgen om te laten zien dat echt alles mogelijk is.

Ambassadeurs van Klimmen tegen MS

Andre Looij, Nederlands wielrenner en ambassadeur voor Klimmen tegen MS

“Het voelt goed om mij als ambassadeur voor Klimmen tegen MS in te gaan zetten. Als ik daarmee kan bijdragen aan meer bekendheid voor Multiple Sclerose en daarmee ook fondsen kan werven dan doe ik dat graag. MS is een verschrikkelijke ziekte die het zenuwstelsel aantast waardoor MS-patiënten elke dag opnieuw in onzekerheid leven. Je kan niet meer volledig vertrouwen op je lichaam en voor een deel van de patiënten zelfs de angst dat lichaamsfuncties zullen uitvallen. Helaas wordt bij een deel van de MS-patiënten deze angst ook waarheid en dat ook nog eens vaak in de bloei van hun leven.” – André Looij, Nederlands wielrenner die anno 2016 rijdt voor Roompot-Oranje Peloton.  Met negentien jaar was hij in 2015 de jongste Nederlandse profwielrenner en sinds 2016 ambassadeur Klimmen tegen MS

Wouter Roosenboom – Sportfotograaf en ambassadeur voor Klimmen tegen MS

Fotograaf Wouter Roosenboom begeeft zich regelmatig in het hart van het peloton. Achterop de motor, tussen de renners in voor en na de wedstrijd, zich focussend op één renner, het gehele peloton of op de randzaken van de wielersport. Met zijn foto’s laat hij details zien die voor de toeschouwer langs de kant en de tv-kijker voor de buis verborgen blijven. Als je zijn foto’s bekijkt beleef je de koers, voel je de pijn en het afzien van de renners en zie je de schoonheid van de wielersport en de mensen die daar onderdeel van uitmaken. Al meerdere jaren gaat Wouter mee naar Frankrijk en fotografeert hij de deelnemers van Klimmen tegen MS. http://wouterroosenboom.nl/

Quotes deelnemers:

Mijn vader is al bijna 30 jaar MS patiënt en ik heb altijd al eens willen fietsen voor een goed doel. Klimmen tegen MS was voor mij dus de ideale combinatie: een sportieve bijdrage leveren aan de strijd tegen MS. – Nick Piepers, deelnemer Klimmen tegen MS in 2015 en 2017

Ik heb gelukkig niemand in mijn directe omgeving die MS heeft. Mijn motivatie om mee te doen was/is dan ook vooral de sportieve uitdaging, maar er dan wel één met daaraan vast een goed doel. – Joost Scheffer, deelnemer Klimmen tegen MS, 3 keer meegedaan als deelnemer en 1 keer als vrijwilliger.

Het was een onvergetelijke dag waar ik maanden later nog vaak aan terugdenk. – Karlijn Voets, deelnemer Klimmen tegen MS in 2016

Meer weten

Wil je meer weten? Bekijk dan de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.