Klimmen tegen MS, 3e editie – een korte terugblik

Maandagochtend 20 mei 2013, half vier in de ochtend, na dagen van regen en sneeuw is het eindelijk mooi weer in de Provence. De Kale Berg slaapt nog, onwetend van de inspanningen die vandaag op zijn flanken geleverd gaan worden. Maanden van voorbereiding komen op deze dag tot een climax. Om zeven uur luidt het startschot in Malaucène, de derde editie van Klimmen tegen MS is begonnen. Meer dan 250 deelnemers gaan de uitdaging aan om de machtige Mont Ventoux op 1 dag vanuit de drie verschillende dorpen, Malaucène, Bedoin en Sault te beklimmen. Indien zij hierin slagen worden ze lid van de illustere ‘Club des Cinglés du Mont Ventoux’ een initiatief van Christan Pic voor de zogenaamde ‘zotten’ van de Ventoux.

Schermafbeelding 2014-10-11 om 12.21.40Later in de ochtend vinden ook de starts in Bedoin en Sault plaats. Vanuit deze plaatsen gaan de overige 150 deelnemers hun eigen uitdaging aan om de Reus van de Provence met de fiets of (hard)lopend te beklimmen. Onder de deelnemers bevinden zich meerdere patiënten met Multiple Sclerose die allemaal, binnen hun eigen mogelijkheden, hun eigen strijd zullen leveren. Ik weet wat het voor hen betekent om deel te nemen aan Klimmen tegen MS. Zij vechten door hun chronische ziekte elke dag weer tegen een berg die iedere dag een stukje hoger wordt, er is geen top, er zijn geen bloemen. Maar vandaag vechten zij niet alleen.

Het is een indrukwekkend gezicht, fietsers en lopers die met elkaar een fantastische prestatie aan het leveren zijn. Op de flanken van de Ventoux ontstaan nieuwe vriendschappen, vandaag zijn er geen verliezers, er zijn alleen maar winnaars.

Op de top wordt er feest gevierd, emoties worden de vrije loop gelaten. Mensen die elkaar eerst niet kenden vallen elkaar in de armen en zijn ontzettend blij, vooral voor de ander. Het is geweldig om te zien wat je met elkaar kunt bereiken als je echt wilt.

20 mei 2013 was een onvergetelijk dag door de inzet van de fantastische deelnemers, supporters en vrijwilligers, een dag waar topprestaties zijn geleverd. Op naar 9 juni 2014, dit smaakt naar meer…

Met elkaar hebben wij het mooie bedrag opgehaald van € 473.082.